Just nu är tillgången på blåbär:
Just nu är tillgången på blåbär:

Välkommen till Sara och Anders självplock av jordgubbar och blåbär!

Vi håller till i Mularp, mittemellan Falköping, Tidaholm och Skövde, med magisk utsikt över fält och ängar, med Ålleberg och Mösseberg i horisonten. Här har vi välkomnat besökare till vår självplock av jordgubbar sedan 2015 och numera även jätteblåbär som mognar under augusti.

Att plocka bär hos oss är för många en självklar sommaraktivitet, en utflykt med familjen, eller en skön stund för sig själv, alla är välkomna.

Självplock

Att njuta av färska bär i säsong är svårslaget, en riktig vardagslyx, likaså att ha frysen fylld av färgsprakande vitaminer till smoothies eller en saftflaska med ren sommar komprimerad, vad du än vill göra med din skörd så passar våra bär utmärkt. Vi lägger stor vikt vid god service och har som mål att möta alla kunder personligen och guida just Dig till de bästa bären för dagen.

Vi brukar kunna öppna självplock av jordgubbar strax innan midsommar, beroende på vädret, de brukar vara i ca 4 veckor. Från början av juli brukar vi även kunna erbjuda självplock av färskpotatis.

I början av augusti börjar blåbären mogna, och håller igång ca 4 veckor.

Du vet väl att vi har blåbär

 Blåbärsgården och buskarna är flyttade till Sara och Anders Jordgubbar i Mularp, mellan Falköping, Tidaholm och Skövde. Vi öppnar för självplock av blåbär i början av augusti – sedan håller säsongen på ca 1 månad!

Vi har även självplock av solrosor och lite sommarblommor,  honung samt ibland plockade hallon till försäljning i kiosken.

Sara & Anders

Vi är bönder och på vår gård strax utanför Falköping (2 minuter från Åsle Tå) odlar vi sedan 2015 jordgubbar och spannmål såsom grynhavre, maltkorn, vete och raps. Vi har också dikor som betar våra fantastiska naturbetesmarker runtomkring oss.

När Alexander hörde av sig och frågade om vi ville bli med blåbär insåg vi att är det någonstans hans stora fina blåbärsbuskar ska stå så är det hos oss! Vi har ett lite mildare klimat och buskarna är nu planterade i lite sutteräng som kommer vara positivt för bären. Vi har många härliga kunder som kommer och plockar jordgubbar varje sommar, det känns mycket roligt att kunna erbjuda något ytterligare. Förhoppningsvis följer ni som redan är blåbärsfrälsta med över berget och ser hur vi har det.

De flesta av blåbärsbuskarna som stod i Kaggestorp är alltså flyttade hem till Mularp utanför Falköping. Det var ett enormt arbete att gräva upp, flytta dem och sedan gräva ner dem här hemma men nu är det gjort och förhoppningsvis ska de nu trivas i många år. Vår odling består nu av ca 2,5 ha amerikanska blåbär, ca 3500 stora och 500 små buskar. Förhoppningsvis trivs de hos oss och ger riktigt fina skördar framöver!