Självplock jordgubbar
Att plocka jordgubbar är inte bara en rolig aktivitet, utan också ett utmärkt sätt att uppleva en del av livsmedelsproduktionen på första hand. Dessutom kan du njuta av hälsosamma och näringsrika jordgubbar direkt från fältet till ditt kök. Så varför inte ge dig ut och uppleva själv?
Hur går det till att plocka jordgubbar?
- Kom gärna först till kassan och väg in dina kärl så att vi kan dra av exakt vikt innan du betalar.
- Sedan blir du anvisad en rad med goda, oplockade jordgubbar.
- Hos oss plockar du både till vänster och höger om gången, så att du tar jordgubbar in till halva plantans bredd på vardera sidan.
- Flytta med dig flaggan som stod där du började plocka och placera den där du slutar.
- Gå till kassan och väg in din jordgubbsskörd, betala och nu är du klar! Om du inte vill ha en glass förstås, vi har Klings goda glassar i kiosken Du kan betala med kort, swish och kontanter.
Jordgubbspavlova
Med limemarinerade jordgubbar 12 bitar
Ingredienser
Maräng
Ingredienser
Till servering
Gör så här:
- Sätt ungen på 175 grader.
- Vispa äggvita till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa i ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen.
- Klicka eller spritsa marängen till 2 bollar, på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in plåten i mitten av ungen och sänk ungsvärmen till 125°. Grädda i ca 45 min. Låt kallna!
- Skiva jordgubbar. Vänd ihop dem med limesaft och råsocker. Låt stå i rumstemperatur 30 min.
- Vispa grädden till lagom konsistens.
- Lägg ihop bottnarna med grädde och jordgubbar emellan. Toppa med grädde, jordgubbar och avsluta med att pudra över florsocker och garnera med myntablad.